Gregolimano
GrecjaLokalizacja
Północno – zachodnia część greckiej wyspy Evia (Eubea)
Transport
Lotnisko Ateny (ATH), 140 km, transfer ok. 3h
Teren
22 ha
2km prywatnej plaży
Dionizyjskie wakacje
Elegancki klub w piniowym lesie na wyspie Evia, między górami a morzem. Club Med Gregolimano to raj dla miłośników sportów wodnych i aktywnych rodzin. Ten przestronny rodzinny hotel all-inclusive w Grecji oferuje wiele do odkrycia, od wakeboardu i żeglowania po Morzu Egejskim po pilates na plaży. Dzieci mogą znaleźć przygodę wśród drzew dzięki naszym całodniowym klubom dla dzieci i rodzinnej zabawie. Po sportowych emocjach zrelaksuj się na naszej szerokiej, prywatnej plaży lub na kołyszącym się hamaku w spokojnym lesie sosnowym. Następnie delektuj się wykwintną kuchnią, ulubionym drinkiem w open barze i spędź wieczór w naszym nowoczesnym greckim teatrze.
Oaza spokoju
Rozpocznij wakacyjne przygody na łodzi na Morzu Egejskim. W oddali port Agios Konstantinos i kopuła prawosławnej cerkwi stopniowo znikają za horyzontem. Pod Tobą morze śródlądowe jest spokojne jak jezioro. Gdy niczym Ulisses dopłyniesz w cieniu żagli na główne molo, zostaniesz powitany pomarańczowym koktajlem i pachnącymi ręcznikami, zanim jeszcze dotrzesz do pokoju.
Cztery pirsy
Do otoczonego przez morze Gregolimano można dostać się tylko łodzią. Jako jedyny klub posiada cztery pływające pirsy, z czego jeden przeznaczony jest specjalnie dla dzieci w wieku od 4 lat. Podaruj swoim dzieciom doskonałą zabawę i możliwość wypatrywania delfinów. Podczas, gdy Twoje dzieci będą pod opieką naszych G.O, Ty możesz cieszyć się lekcjami wakeboardingu lub spróbować nart wodnych.
Hamak pod sosnami
Kiedy słońce jest w zenicie, a temperatury osiagają szczyt, odpocznij w cieniu sosen, na hamaku. Popijaj świeży, owocowy sok z Beach Baru i bujaj się (solo lub w duecie), czując delikatną morską bryzę, gdy kołysany zapadniesz w drzemkę.
Joga w dżungli
Wejdź na znajdujący się na wysokości wierzchołków drzew, panoramiczny taras Olea Gourment Lounge. Otoczony donicami z drzewkami oliwnymi, lawendą i petuniami, obserwuj sunące po morzu katamarany. Spróbuj lokalnej specjalności – souvlaki, grillowanym mięsem i warzywami przygotowanymi przez szefa kuchni.